22 Eylül 2011 Perşembe

KURU MISIR ÇORBASI - Sebzeli, Unlu, Yoğurtlu, Tahıllı Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 su bardağı kuru mısır, 6 - 7 su bardağı su, 1 dilim ekmek, yarım soğan ( yemeklik doğranmış ), 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş dövülmüş sarımsak, 2 çorba kaşığı un, 5 - 6 dal kıyılmış kereviz sapı, kıyılmış yarım kırmızı salçalık biber, 1 çay bardağı çırpılmış yoğurt  HAZIRLANIŞI :  1 su bardağı kuru mısır, genişçe bir kap içerisine koyulur. Üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edilerek 1 gece bekletilir. Ertesi gün içine 1 dilim ekmek ilave edilerek, haşlanır. Haşlanınca, ekmek içinden çıkarılır. Ayrı bir yerde, yemeklik doğranmış yarım soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavrulur. 2 diş dövülmüş sarımsak, 2 çorba kaşığı un, 5 - 6 dal kıyılmış kereviz sapı, kıyılmış salçalık kırmızı biber, su,1 çay bardağı çırpılmış yoğurt ilave edilerek, iyice karıştırılır. Karışım, mısıra eklenerek, pişirilir. Pişince, sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder