24 Eylül 2011 Cumartesi

ISIRGAN ÇORBASI - Giresun - - Sebzeli, Unlu, Otlu Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 demet ısırgan, 2 baş soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 diş sarımsak, 4 su bardağı su, 2 yemek kaşığı mısır unu, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz  HAZIRLANIŞI :  Isırganlar, tuzlu sirkeli bol suda yarım saat bekletilir. İyice yıkanır. Isırganlar, harlı ateşte kaynayan tuzlu suda, tencerenin kapağı açık olarak, hafif diri kalacak şekilde haşlanır ve suyu süzülür. Diğer tarafta; tencerede, tereyeğında ince ince doğranmış soğanlar, sararıp yumuşayıncaya kadar kavrulur. Ezilmiş sarımsaklar eklenir.1 dakika daha kavrulur. Tencereye 4 su bardağı su ilave edilerek, kaynatılır. Mısır unu 1 çay bardağı su ile bulamaç yapılır. Tel süzgeçten geçirilerek, karıştırılarak, kaynayan çorba suyuna ilave edilir. Ateş kısılır. Çorbaya, haşlanmış ve kabaca kıyılmış ısırgan, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ilave edilir. Kısık ateşte devamlı karıştırılarak, kıvam alıncaya kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder