24 Eylül 2011 Cumartesi

SÜTLÜ, DEREOTU ÇORBASI - Sütlü, Unlu, Otlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Sütlü dereotu çorbası -
  MALZEMELER :  2 su bardağı süt, yarım demet ince kıyılmış dereotu, 5 su bardağı su ( istenirse et suyu da kullanılır ) 2 yemek kaşığı dolusu un, 3 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz  ÜZERİ İÇİN; 1 çay kaşığı karabiber  HAZIRLANIŞI : Un, çorba tenceresinde, yağ ile birlikte kavrulur. Bir kenarda bekletilerek soğutulur. Soğuyunca, süt ile karıştırılmış su ( et suyu da olabilir ) ilave edilerek, karıştırılır ve kaynatılır. Kaynayınca, ince ince kıyılmış dereotu ve karabiber ilave edilir. Bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır. Çorba kaselerine veya çorba tabaklarına paylaştırıldıktan sonra üzerine karabiber serpiştirilerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.  * DEREOTU :  Sindirim rahatsızlıklarına iyi gelir. Kolesterolü azaltır. E ve C vitaminleri açısından zengin bir ottur.                
- Sütlü dereotu çorbası -
- Sütlü dereotu çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder