25 Eylül 2011 Pazar

PİRPİRİM ( YABANİ SEMİZOTU ) ÇORBASI - Malatya - - Kuru Bakliyatlı, Sebzeli, Unlu, Otlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 baş soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 6 su bardağı su, 1 çay bardağı haşlanmış nohut, 1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye, 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 2 yemek kaşığı un, 1 demet pirpirim ( yabani semizotu ), yarım limon, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz  HAZIRLANIŞI :  Soğan, rendelenir.Orta hararetli ateşte, tereyağı ile birlikte, sürekli karıştırılarak, yumuşayıp sararıncaya kadar kavrulur. Üzerine, 1 kahve fincanı suda ezilip, sulandırılmış, salça ilave edilerek, karıştırılır. 6 bardak su koyularak, kaynatılır. Kaynayan suya; haşlanmış nohutlar, mercimekler, fasulyeler ilave edilir. Tuz serpilir. Tencerenin kapağı kapatılarak, orta hararetli ateşte, yaklaşık 10 dakika kadar kaynatılır. Un, 1su bardağı su ile karıştırılarak, bulamaç haline getirilir. Bulamaç, azar azar tel süzgeçten geçirilerek, çorbaya ilave edilirken, çorba; sürekli olarak karıştırılır. Ateş kısılır. Un kokusu kaybolup, çorba kıvama gelinceye kadar, çorba devamlı olarak karıştırılarak, pişirilir. Yıkanmış semizotları, limon ve karabiber ilave edilerek, 5 dakika sonra, çorba ateşten alınır ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder