20 Eylül 2011 Salı

KURU BAKLA ÇORBASI - Sebzeli, Otlu, Kuru Bakliyatlı Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  2 su bardağı kuru bakla, yaklaşık 7 su bardağı su, 1 baş soğan ( yemeklik doğranmış ), 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak ( dövülmüş ), 1 tane kırmızı salçalık biber ( kıyılmış ), yarım havuç ( doğranmış ), yarım demet kıyılmış dereotu, tuz  HAZIRLANIŞI :  Baklalar yıkanır ve süzülür. Büyük ve genişçe bir kap içerisine  koyulur ve üzerini 4 parmak geçecek kadar su ilave edilerek, 1 gece dinlendirilir. Ertesi gün haşlanır. Suyu süzülerek, blenderden geçirilir. Çorba tenceresinde, yemeklik doğranmış bir baş soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavrulur. Bir tane dövülmüş sarımsak da ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Bakla püresi ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilerek  karıştırılır. Tuzu ayarlanır. Bir tane kıyılmış kırmızı biber ve doğranmış yarım havuç ilave edilerek, pişmeye bırakılır. Ateşten almaya yakın, yarım demet kıyılmış dereotu eklenir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder