24 Eylül 2011 Cumartesi

DENİZ BÖRÜLCESİ ÇORBASI - Ege Bölgesi - - Kuru Bakliyatlı, Hamurlu, Sebzeli, Otlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 demet deniz börülcesi, 5 su bardağı su, 2 yemek kaşığı un tarhanası, 1 su bardağı haşlanmış kuru börülce, 1 tane közlenmiş kırmızı biber, yarım limon, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz  HAZIRLANIŞI :  Deniz börülceleri bol suda yarım saat bekletilir. İyice yıkandıktan sonra harlı ateşte kaynayan, tuzsuz bol suda, yeşil etli kısımları, çalımsı gövdelerinden kolayca sıyrılıncaya kadar haşlanır. Soğuk sudan geçirilir. Yeşil kısımları, çalımsı gövdelerinden, sıyrılarak alınır. Bir kasede biriktirilir. Tencereye, 4 su bardağı su ile toz tarhana koyulur. Orta hararetli ateşte, karıştırılarak kaynatılır. Tarhana eriyip, kıvam almaya başlayınca, haşlanmış kuru börülceler, deniz börülcesi, kibrit çöpü şeklinde doğranmış, közlenmiş kırmızı biber ve tuz ilave edilir. Çorba, kısık ateşte, ara sıra karıştırılarak kıvam aldırılır ve limon sıkılır. Sos tavasında, tereyağı, rendelenmiş sarımsakile kızdırılır. Pul biber ilave edilip karıştırılarak, çorba üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.   * İstenirse, çorbaya; 1 kaşık domates salçası da konabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder