24 Eylül 2011 Cumartesi

ENGİNAR ÇORBASI - Unlu, Otlu, Taneli veya Ezmeli, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak veya Ilık Çorba -

   MALZEMELER :  3 tane enginar, 2 yemek kaşığı un, 6 su bardağı su ( et suyu da olabilir ), 1 çay kaşığı karabiber, 1 tane limon  ÜZERİ İÇİN; İnce kıyılmış dereotu  HAZIRLANIŞI :  Enginarlar, temizlenir, yıkanır. Kararmamaları için, limon ve un ile ovulur. Minik parçalara doğranır. Veya; bütün halinde haşlanıp, blenderden geçirilir. Çorba tenceresinde un, yağ ile kavrulur. Biraz soğutulup, üzerine; enginarların haşlandığı su 6 su bardağına, su ( veya et suyu ) ile tamamlanarak, ilave edilir. Tuz ve karabiber koyulur. Biraz kaynayınca içine, minik doğranmış enginarlar veya haşlanıp blenderden geçirilmiş enginarlar ilave edilerek, karıştırılır ve bir iki taşım kaynatılır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır.Üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirilerek, sıcak veya ılık servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder