29 Eylül 2011 Perşembe

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TAVADA MISIR EKMEĞİ EŞLİĞİNDE, FINDIK ÇORBASI - - Sebzeli, Unlu, Otlu, Kuruyemişli Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 su bardağı fındık tozu, 1 baş küçük soğan, 1 tatlı kaşığı Trabzon tereyağı, 1 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı salça, 5 su bardağı su, 3 - 4 dal maydanoz, tuz  MISIR EKMEĞİ İÇİN :  ( 8 kişilik )   100 gr. mısır unu, 1 tane yumurta, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz, aldığı kadar un, yeteri kadar ılık su, kızartmak için yağ  HAZIRLANIŞI :  Çorba için: minik minik kıyılmış soğan ile tereyağı tencereye koyularak, orta hararetli ateşte kavrulur. Un ilave edilerek, un kokusu gidinceye kadar kavurmaya devam edilir. Salça, fındık tozu ve su ilave edilerek, tuzu ayarlanıp, kaynatılır. Kısık ateşte 5 - 6 dakika kaynatıldıktan sonra ateşten alınır ve üzerine fındık tozu serpilerek, servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.  MISIR EKMEĞİ İÇİN ;  Büyükçe bir kap içerisine; mısır unu, yumurta, toz şeker ve tuz koyulur. Akıcı bir kıvam alıncaya kadar, un ve su ilave edilip karıştırılır. Tavada yağ kızdırılır. Karışımdan, 1 ' er kepçe alınarak, kızgın yağa atılıp, arkalı önlü kızartılır. Karışım bitinceye kadar, aynı işleme devam edilir. Sıcak olarak; Fındık Çorbası ' nın yanında servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder