25 Eylül 2011 Pazar

ISIRGAN VE KUZUKULAĞI ÇORBASI - Toros Köyleri - - Terbiyeli, Soslu, Otlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 demet ısırgan, 1 demet kuzu kulağı, 5 su bardağı su, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 baş soğan, 1 tatlı kaşığı tuz   TERBİYE İÇİN MALZEMELER :  2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı yoğurt, 1 tane yumurta sarısı  SOS İÇİN MALZEMELER :  2 yemek kaşığı sirke, 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı pul biber  HAZIRLANIŞI :  Isırgan ve kuzu kulakları, bol suda yarım saat bekletilir ve bol su ile yıkanır.  Tuzlu su, harlı ateşte kaynatılır. Kaynayan suda otlar, yumuşayıp diri kalacak şekilde haşlanır. Suyu süzülerek, bir kenarda bekletilirken, haşlanan otlar kıyılır. Tencere, orta hararetli ateş üzerine oturtularak kızdırılır. İçine; zeytinyağı, ince kıyılmış soğan, tuz koyularak, soğanlar karıştırıla karıştırıla, yumuşayıncaya kadar kavrulur. İçine, kıyılan otlar ve haşlama suyu ilave edilerek, hep birlikte kaynatılır. Ayrı bir kapta, terbiye malzemeleri, pütürsüz olacak şekilde çırpılır. İçine, çorba suyundan 1 kepçe ilave edilerek, ılındırılır. Sürekli karıştırılarak, azar azar çorbaya ilave edilir. Ateş kısılır. Çorba kıvam alıncaya kadar, devamlı karıştırılarak pişirilir. Üzerinde; sirke, ezilmiş sarımsak ve pul biber karışımı  gezdirilir. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder