24 Eylül 2011 Cumartesi

ÇAĞLA ÇORBASI - Et Sulu, Sebzeli, Kremalı, Otlu, Ezmeli, Meyvalı Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak veya Ilık Çorba -

  MALZEMELER :  Yarım kg. çağla, 2 kaşık zeytinyağı, 1 baş soğan, 2 - 3 diş sarımsak, 3 bardak su, 3 bardak et suyu, 1 çorba kaşığı krema, karabiber tuz    ÜZERİ İÇİN; İnce kıyılmış maydanoz  HAZIRLANIŞI :  Çağlalar yıkanır ve çekirdekleri çıkartılır. Tencerede zeytinyağı hafifçe ısıtılır ve içine; ince ince doğranmış soğan, ince kıyılmış sarımsak ve çağla koyularak, yaklaşık 10 dakika kadar kavrulur. Biraz yumuşadıktan sonra su ve et suyu ilave edilerek, 20 - 25 dakika kadar, orta hararetli ateşte kaynatılır. Çorba kıvam almaya yakın, ateşten alınarak, el blenderinden geçirilir. Bir taşım  daha kaynatılıp, ateşten alınır. Karabiber ve tuz ilave edilir. Üzerine; ince kıyılmış maydanoz serpiştirilerek, sıcak veya ılık servis yapılır. Afiyet olsun.   * Ayrıca; üzerine, tereyeğında yakılmış toz kırmızı biber veya nane de gezdirilerek ilave edilebilinir.  * ÇAĞLA :  Badem ağacının meyvesi olan bademin, badem olmadan önceki halidir. Çağla, zaman içinde gelişip, olgunlaşarak, badem olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder