20 Eylül 2011 Salı

YALANCI PAÇA ÇORBASI - Et sulu, Terbiyeli, Kuzu Etli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  200 gr. çok küçük doğranmış kuzu eti, 2 su bardağı et suyu, 3 su bardağı su   TERBİYESİ İÇİN ;  1 tane yumurta, 1 çorba kaşığı un, 6 - 7 diş sarımsak, 1 çay bardağı üzüm sirkesi, tuz  ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba kaşığı tereyağı, kırmızı pul biber  HAZIRLANIŞI :  Et suyu ve su çorba tenceresine koyularak, kaynatılır. Et içine ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Terbiyesi için; derin bir kapta, yumurta ve un çırpılır. Sirke ve dövülmüş sarımsak eklenerek karıştırılır. Çorbanın suyundan bir kepçe alınıp, terbiyeye ilave edilir ve karıştırılır. Daha sonra terbiye, yavaş yavaş çorbaya ilave edilirken çorba, sürekli olarak karıştırılır. Çorba, kısık ateşte 3 dakika daha kaynatılarak, ateşten alınır. ( Terbiye çorbaya ilave edileceği zaman, çorbanın ateşi kısılır.) Üzeri için; Sos tavasında, tereyağı eritilir, pul biber ilave edilir ve tereyağı köpürünce ateşten alınarak, çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder