24 Eylül 2011 Cumartesi

TAVUKLU, BAMYA ÇORBASI - Tavuk Sulu, Tavuk Etli, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  100 gr. bamya, 100 gr. tavuk göğsü, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 - 2 tane domates, 1 baş soğan, 4 - 5 su bardağı tavuk suyu, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tane limon suyu  HAZIRLANIŞI :  Tavuk göğsü; temizlenir, yıkanır ve haşlanır. Soğan, ince ince doğranarak yağda kavrulur. yıkanıp, kabukları soyularak küp doğranmış domatesler, ilave edilerek karıştırılır. Salça ilave edilerek, tekrar karıştırılır ve 1 - 2 dakika daha kavurmaya devam edilir. Tavuk suyu eklenerek karıştırılır. Bamyaların başı huni şeklinde kesilerek, dikkatlice ayıklanır. Limonlu su ile yıkanıp temizlenerek, tencereye ilave edilir. 1 çorba kaşığı kadar limon suyu ilave edilir. Haşlanan tavuk göğsü küçük küçük doğranarak çorbaya ilave edilir ve bamyalar pişinceye kadar, orta hararetli ateşte kaynatılır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder