20 Eylül 2011 Salı

TERBİYELİ TAZE FASULYE ÇORBASI - Terbiyeli, Otlu, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  500 gr. taze fasulye, 5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı süzme yoğurt, yarım çay bardağı yoğurt, yarım su bardağı un, 1 tane yumurta, 2 diş sarımsak  ÜZERİ İÇİN; 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, yarım demet dereotu  HAZIRLANIŞI :  Fasulyeler ayıklanarak, ince ince kıyılır. Çorba tenceresine koyulur. Üzerine, su tereyağı, ince kıyılmış sarımsak ilave edilerek orta hararetli ateşte pişirilir. Fasulyeler yumuşayınca, ateş kısılır ve terbiyesi hazırlanır. TERBİYESİ İÇİN ; Yoğurtlar, un ve yumurta ile birlikte çırpılır. Üzerine; kaynayan fasulye suyundan, bir kepçe ilave edilir. Terbiye, yavaşça çorbaya ilave edilirken çorba, sürekli olarak karıştırılır ve bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Zeytinyağı sos tenceresinde ısıtılır. pul kırmızıbiber ilave edilerek, karıştırılarak 2 dakika pişirilir ve çorbanın üzerinde gezdirilerek ilave edilir. İnce kıyılmış dereotu serpiştirilerek, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder