24 Eylül 2011 Cumartesi

ENGİNAR ÇORBASI - Tavuk Sulu, Kremalı, Unlu, Otlu, Sebzeli Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER:  2 tane enginar, 2 su bardağı su, 2 su bardağı tavuk suyu, 1 tane limon, 2 çorba kaşığı un, yarım demet dereotu, 1 çorba kaşığı krema, karabiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Enginarlar, temizlenir, limon ve un ile ( kararmaması için ) ovulur. 2 su bardağı su ile haşlanır. Un, yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Sıcak tavuk suyu ve enginarların haşlandığı su ilave edilerek kaynatılır. Haşlanan enginarlardan birazı küçük küçük doğranarak, bir kenara ayrılır. Diğer enginarlar ve temizlenip yıkandıktan sonra ince ince kıyılmış olan dereotu, kaynamakta olan çorbanın suyuna eklenir. Daha sonra blenderden geçirilerek, krema, tuz ve karabiber koyulur. 5 dakika daha kaynatılır. Ateşten alınır ve büyük çorba servis tabağına alınarak, üzerine; bir kenarda bekletilen küçük küçük doğranmış enginarlar sarpiştirilir ve ince kıyılmış dereotu ile süslenerek, sıcak veya ılık olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder