8 Eylül 2011 Perşembe

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TAVUK SULU, KIZILCIK SOSLU, EV TARHANASI ÇORBASI - - Tavuk Sulu, Hamurlu, Meyva Soslu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  KIZILCIK SOSU İÇİN;  1,5  su bardağı taze kızılcık, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 çay bardağı su   '' Süsleme için; ayrıca, yarım su bardağı taze kızılcık taneleri ''  DİĞER MALZEMELER ;  4 su bardağı tavuk suyu, 1 su bardağı oda sıcaklığında su, 1 çorba kepçesi toz ev tarhanası, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tutam taze çekilmiş karabiber,yeterince tuz  HAZIRLANIŞI :  Toz ev tarhanası, 1 su bardağı su ile ıslatılır, karıştırılarak bekletilir. Kızılcık sosu için; Kızılcıklar yıkanır ve üzerini 2 - 3 parmak geçecek kadar su ile tencereye koyularak, orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ilıklaşınca, tel süzgeçten, ezilerek geçirilir. Tel süzgecin üzerinde kalan kızılcık çekirdekleri atılır. Ezilip, püre haline gelen kızılcıklardan 1 çorba kaşığı, pişen çorbaya ilave edilmek üzere bir kenara ayrılır, diğer kısmı; sos tenceresine alınır ve su ile nişasta eklenerek, sürekli karıştırmak suğreti ile pişirilerek, kızılcık sosu hazırlanır. Sos kıvam alınca, ateşten indirilir. Diğer tarafta; ıslatılarak bekletilen tarhana, çorba tenceresine aktarılıp, tahta kaşık ile sürekli olarak karıştırılarak, orta hararetli ateşte pişirilirken içine; tavuk suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz ilave edilir. Kıvam alınca, ayrılan kızılcık püresi ilave  edilir. Çorba, kızılcık püresi ile de bir taşım karıştırılarak kaynatıldıktan sonra ateşten alınır ve büyük çorba servis kasesine boşaltılarak, üzeri kızılcık sosu ile ve taze kızılcık taneleri ile süslenerek çorba kaselerine veya çorba tabaklarına paylaştırılarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder