28 Eylül 2011 Çarşamba

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KIZILCIK SOSLU, YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI - - Tavuk Sulu, Sebzeli, Otlu, Hamurlu, Meyva Soslu, Tavuklu Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  400 gr. tavuk göğsü, 5 su bardağı su  HAMURU İÇİN ;  1 su bardağı un, 1 çay bardağı su, 1 tane yumurta, yarım çay kaşığı tuz  KIZILCIK SOSU İÇİN ;  1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kızılcık, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 3 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı elma  sirkesi, 3 diş sarımsak, 1 tutam karabiber, bir tutam kırmızı pul biber, 2 - 3 tane taze nane yaprağı, yeteri kadar tuz  HAZIRLANIŞI :  Tavuk göğsü yıkanır ve su ile birlikte tencereye koyularak, orta hararetli ateşte, 20 dakika kaynatılır. Tavuk göğsü, tencereden çıkartılıp, soğutulur ve soğuyunca, el ile didiklenerek, bir kenarda bekletilir. Hamur için; un, su, tuz ve yumurtalar yoğrularak, hamur tutulur. Oklava ile mantı hamuru kalınlığında açılır ve 1 - 2 cm. lik kareler kesilerek, tavuk suyunun içine ilave edilir. 15 dakika pişirilir. Didiklenmiş tavuk etleri de ilave edilerek, 1 - 2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. KIZILCIK SOSU İÇİN ;  Çekirdekleri temizlenmiş bir su bardağı kızılcık, blenderden geçirilir. İçine, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 3 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı elma sirkesi, 3 diş sarımsak, bir tutam karabiber, 1 tutam kırmızı pul biber, 2 - 3 tane taze nane yaprağı, yeteri kadar tuz ilave edilerek, kızılcıklarla beraber tekrar blenderden geçirilir. Çorba, çorba tabaklarına veya çorba kaselerine paylaştırıldıktan sonra kızılcıklı sos çorba üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir veya kızılcıklı sos, çorba ile birlikte servise sunulur. kişiler istedikleri miktarda kızılcık sosunu tabaklarındaki çorbaya ilave ederler. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder