24 Eylül 2011 Cumartesi

DENİZ BÖRÜLCESİ CACIĞI - İzmir - - Yoğurtlu, Sebzeli Çorba - ( 4 kişilik ) - Soğuk Çorba -

  * Şehirlerde sadece salatalıktan yapılan cacık, Anadolu ' da, maruldan, çeşitli otlardan ve çağla bademden de yapılmaktadır. Çağla badem cacığı, daha çok toros köylerinde yapılmaktadır. Sadece;  cacıktaki salatalık yerine, çağla badem kullanılarak yapılmaktadır.  DENİZ BÖRÜLCESİ CACIĞI :  ( 4 kişilik )  MALZEMELER :  2 kase deniz börülcesi, 3 kase yoğurt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı badem unu, 2 diş sarımsak, 1 kase su, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz  HAZIRLANIŞI :  Deniz börülceleri, bol suda yarım saat bekletilir. İyice yıkandıktan sonra harlı ateşte kaynayan, tuzsuz bol suda, yeşil etli kısımları, çalımsı gövdelerinden kolayca sıyrılabilir hale gelinceye kadar haşlanır. Soğuk sudan geçirilir. Yeşil kısımları, sıyrılarak, çalımsı gövdelerinden alınır. Kabaca kıyılır. Yoğurt, büyükçe bir kap içerisine koyularak, zeytinyağı, tuz, badem unu ve ezilmiş sarımsak ile çırpılır. Su azar azar yoğuda ilave edilerek, çırpılır. Pürüzsüz bir karışım elde edilir. Yoğurda, en son olarak, deniz börülcesi ilave edilerek, karıştırılır. Cacığın içine 8 - 10 tane küp şeklinde buz ilave edilir. Pul biber serpiştirilir. Hazırlanan, '' Deniz Börülceli Cacık '' kaselere pay edilerek, buzlu buzlu servise sunulur. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder