24 Eylül 2011 Cumartesi

SARAY ÇORBASI - Tavuk Sulu, Kuru Bakliyatlı, Sebzeli, Otlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 baş soğan, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı kırmızı veya sarı mercimek, 1 çorba kaşığı salça, 2 tane kereviz, 1 tane patates, 1 litre tavuk suyu ( 6 su bardağı ), yarım demet maydanoz, karabiber, tuz  HAZIRLANIŞI :  Tencerede, küp küp kesilmiş soğan, yağ ile kavrulur. Yıkanmış ve süzülmüş mercimekler ve domates salçası ilave edilerek karıştırılır. Kerevizler ve patates, soyulup yıkandıktan sonra küp küp kesilerek, tuz ile birlikte tencereye koyulur. Tavuk suyu da ilave edilerek, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Maydanoz incecik kıyılır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Üzeri, ince kıyılmış maydanoz ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder