18 Nisan 2013 Perşembe

BADEMLİ PATLICAN ÇORBASI - GAZİANTEP MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane patlıcan, 1,5 çay bardağı buğday unu, 4 çorba kaşığı tereyağı, 6 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı krema, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 tane limonun taze sıkılmış suyu, kavrulduktan sonra iri taneli olarak dövülmüş 1 çay bardağı badem   HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine tereyağı koyulur. Orta hararetli ateşte, kızdırılır. Un ilave edilip, unun rengi biraz koyulaşıncaya kadar karıştırılarak kavrulur. Et suyu ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Patlıcanlar, kürdan ile birkaç yerinden delinerek, fırında veya ocak üzerine koyulan közleme kabında zaman zaman çevrilerek, kıvamında közlenir. Kabukları soyulur. İnce ince doğranır ve tencereye ilave edilir. Yaklaşık 15 dakika pişirildikten sonra krema ilave edilir. 1-2 dakika daha pişirilir ve ateşten alınır. Hazırlanan çorbanın, ÜZERİNE ; Limon suyu gezdirilir. Kavrulduktan sonra iri dövülmüş bademler serpiştirilir. Sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder