4 Nisan 2013 Perşembe

SOĞAN ÇORBASI - ERZURUM MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  3 tane büyük boy kuru soğan, 6 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz   ÜZERİ İÇİN ;  3 dilim dil peyniri, 3-4 sap maydanoz   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Çorba tenceresine tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Kıyılmış kuru soğanlar ilave edilir. Pembeleşinceye kadar karıştırılarak, kavrulur. Et suyu, karabiber ve tuz ilave edilir. Ateş kısılarak, yaklaşık yarım saat kadar pişirilir. Dil peyniri ince ince kesilerek, dilimlenir. Pişen çorba, ateşten alınır. Çorba kâselerine bölüştürülür. ÜZERLERİNE ;  İnce ince kesilerek, dilimlenmiş dil peynirleri yerleştirilir. Maydanozlar, bol su ile iyice yıkanır ve ince ince kıyılarak, hazırlanan çorbanın üzerine serpiştirilir. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder