17 Nisan 2013 Çarşamba

YERELMASI ÇORBASI - BALIKESİR MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane kuru soğan, yarım kg. yerelması, 1 tane havuç, 1 su bardağı et suyu, 5 bardak su, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze nane, 1 çay kaşığı muskat ( Hind cevizi ) rendesi, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI : Yerelmalarının kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra  küçük küçük  doğranır. Havucun üzeri kazınır, yıkanıp kurulandıktan sonra rendelenir. Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra rendelenir. Çorba tenceresine; doğranmış yerelmaları, rendelenmiş havuç ve kuru soğan koyulur. Üzerine et suyu, su, tuz ve tereyağı  ilave edilir. Yerelmaları yumuşayıncaya kadar, orta hararetli ateşte  pişirilir. Pişince, çorba tenceresi ateşten alınır. Muskat ve kıyılmış taze nane ilave edilip, karıştırılır. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder