18 Nisan 2013 Perşembe

CİĞER ÇORBASI - EDİRNE MUTFAĞI - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Ciğer Çorbası -
   MALZEMELER :  1 demet taze soğan, 1 tane kuzu ciğeri, 1,5 çorba kaşığı arpa şehriye, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 tane domates, 8 su bardağı et suyu, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  Yeterli miktarda ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve karabiber   HAZIRLANIŞI :  Taze soğanlar, ayıklanır. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Çorba tenceresinde, yağ eritilir. Kıyılmış taze soğanlar ilave edilir ve hafifçe kavrulur. Domatesler yıkanır, kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır ve küçük küçük doğranarak, kavrulan taze soğanlara ilave edilir. Birlikte biraz kavrulur. Üzerine, et suyu boşaltılır. Kuzu ciğeri yıkanır. Zar biçiminde doğranır. Ayrı bir kapta haşlanır. Haşlanırken, üzerinde biriken köpükler, kevgir ile toplanarak, alınıp atılır. Haşlanınca, ateşten alınır ve et suyunun bulunduğu tencereye ilave edilerek, pişirilir. Çorba pişince, yeterli miktarda karabiber, tuz yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranmış maydanoz ve dereotu ilave edilir. Çorba ateşten alınır ve sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.                                                                                                          
- Ciğer Çorbası -
- Ciğer Çorbası -
- Ciğer Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder