18 Nisan 2013 Perşembe

ŞEHRİYE ÇORBASI - SİVAS MUTFAĞI - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1,5 çay bardağı arpa şehriye, 2 çorba kaşığı tereyağı, 8 su bardağı su veya kemik suyu, 1 çorba kaşığı salça, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  Yarım demet maydanoz, 1 tane limon   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine tereyağı koyulur. Orta hararetli ateşte kızdırılır. Salça ilave edilir ve karıştırılarak, kavrulur. Üzerine, su veya kemik suyu boşaltılır. Yeterli miktarda tuz koyulur ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, arpa şehriyeler ilave edilir. 30 dakika pişirilir. Şehriyeler pişince, çorba ateşten alınır.  ÜZERİNE ; Taze sıkılmış limon suyu ilave edilir. Maydanozlar, bol su ile iyice yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılarak, çorbanın üzerine serpiştirilir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder