4 Nisan 2013 Perşembe

TARHUN ÇORBASI - KONYA MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  Yarım kg. kemikli kuzu eti, 1 su bardağı süzme yoğurt, 2,5 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta, 1 çorba kaşığı kuru tarhun, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Kemikli kuzu eti, tencereye koyulur. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edilir. Orta hararetli ateşte, kaynamaya bırakılır. Kaynarken, üzerinde oluşan köpükler, kevgir ile toplanarak, atılır. Tencerenin kapağı kapatılır. Etler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanınca, etler çıkartılır. Ilınınca, didiklenerek, tabağa koyulur. Etin piştiği su, tel süzgeç ile çorba tenceresine süzülür. Et suyu, altı su bardağından az ise, su ilavesi ile altı su bardağına tamamlanır. Süzme yoğurt, un ve yumurta, ayrı bir kap içine koyulur. 1 su bardağı et suyu ilave edilir ve iyice çırparak, karıştırılır. Çorba tenceresindeki süzülmüş et suyuna karıştırılır. Didilmiş kuzu etleri ilave edilir. Orta hararetli ateşte, sürekli karıştırılarak, koyu bir kıvam alıncaya  kadar pişirilir. Kuru tarhun ilave edilir. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılır. Bir, iki dakika daha ateşte tutulduktan sonra ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder