18 Nisan 2013 Perşembe

ERİŞTE ÇORBASI - SİVAS MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Erişte Çorbası -
  MALZEMELER :  100 gr. kıyma, 1 komposto kâsesi erişte, 1 komposto kâsesi haşlanmış nohut, 3 tane domates, 3 çorba kaşığı tereyağı, 5 su bardağı su, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, tereyağı koyulur ve orta hararetli ateşte eritilir. Kıyma, ilave edilir ve karıştırılarak, kavrulur. Domatesler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır ve kavrulan kıymaya ilave edilir. Biraz karıştırılarak, birlikte kavrulur. 5 su bardağı su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, erişte ve haşlanmış nohut ilave edilir. Yeterli miktarda tuz koyulup, karıştırılır. Erişteler pişince, hazırlanan çorba sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.                                              
- Erişte Çorbası -
- Erişte Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder