3 Nisan 2013 Çarşamba

DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI - İSTANBUL MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  6 çorba kaşığı pirinç, 2 tane büyük boy domates, 1 lt. et suyu, 1 çorba kaşığı yağ,  yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  Birkaç dal maydanoz   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, et suyu ile yağ koyulur. Orta hararetli ateşte kaynatılır. Domatesler yıkanıp kurulandıktan sonra çekirdekleri çıkarılır. Rendelenerek, et suyuna ilave edilir. Pirinç, ayıklanır, yıkanıp suyu süzülür. Et suyu kaynayınca, yıkanmış pirinçler ilave edilir. Yeterli miktarda tuz koyulur. Pirinçler pişip, uzayıncaya kadar pişirilir. Çorba pişince, çorba tenceresi ateşten alınır. Çorbanın tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılıp, karıştırılır. Hazırlanan çorba, porselen çorbalığa boşaltılır. ÜZERİNE ;  Bol su ile iyice yıkandıktan sonra ince ince kıyılan maydanoz yaprakları serpiştirilir. İstenilen çorba garnitürü ile birlikte sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder