3 Nisan 2013 Çarşamba

ET SULU MENDEK ÇORBASI - GİRESUN MUTFAĞI - - Ot Çorbası - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, yarım kg. mendek otu, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı mısır unu, 1 kahve fincanı pirinç, 8 su bardağı et suyu, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Mendekler, ayıklanır. Bol su ile iyice yıkandıktan sonra ince ince doğranır. Çorba tenceresine et suyu boşaltılır. Tencere, orta hararetli ateşe oturtularak, kaynatılır. Kaynayınca, doğranmış mendek otları, kabukları soyulup yıkandıktan sonra küçük küçük doğranmış kuru soğan, tereyağı ve tuz ilave edilir. Biraz kaynadıktan sonra 2 kaşık mısır unu, suda ezilerek, tencereye ilave edilir. Yaklaşık 40-45 dakika kaynatıldıktan sonra pirinç ilave edilir. Pirinçler pişince, çorba tenceresi ateşten alınır. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.       * MENDEK : Yörede yetişen faydalı bir ot çeşididir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder