7 Nisan 2013 Pazar

PEYNİR ÇORBASI - ALMAN MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 çorba kaşığı un, 1 çay bardağı krem peynir, 5-6 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı krema, 1 tutam muskat ( Hint cevizi ) rendesi, 3 su bardağı su, yeterli miktarda karabiber ve tuz   ÜZERİ İÇİN ;  2 sap taze soğan   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, tereyağı koyulur. Orta hararetli ateşte eritilir. Un ve kabukları soyulduktan sonra yıkanıp kurulanmış sarımsaklar, ezilerek ilave edilir. Pembeleşinceye kadar, sürekli karıştırılarak, birlikte kavrulurlar. Kavrulunca, karabiber, muskat rendesi ve tuz ilave edilip, karıştırılır. Üzerine, yavaş yavaş su ilave edilir. Sürekli karıştırılarak, 10 dakika kadar pişirilir ve pişince, ateşten alınır. Krem peynir ve krema ilave edilir. Tel çırpıcı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırılır. Servis kâsesine boşaltılır. ÜZERİ İÇİN;  Taze soğanlar ayıklanır. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranarak, çorbanın üzerine serpiştirilir. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder