3 Nisan 2013 Çarşamba

MİNESTRA DI FARRO - İTALYA MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 3 diş sarımsak, 1 su bardağı kuru barbunya, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı tavuk suyu, 1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze nane, yeterli miktarda karabiber ve tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba kaşığı parmesan peyniri rendesi, 1 çorba kaşığı zeytinyağı   HAZIRLANIŞI :  Kuru barbunyalar, akşamdan bol su ile yıkanır ve bol su içinde, ertesi güne kadar bekletilir. Ertesi gün, suyu süzülür. Tekrar bol su ile yıkanarak, tencereye koyulur. Üzerine; barbunyaların üzerini, 3-4 parmak geçecek kadar su boşaltılarak, orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanırken, üzerinde biriken köpükler ( kefler ) toplanarak, atılır. Haşlanınca, ateşten alınır. Süzgece boşaltılarak, suyu süzdürülür. Üzerine soğuk su dökülür ve suyu süzdürülür. Kuru soğan ve sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Çorba tenceresinde, zeytinyağı ısıtılır. Doğranan kuru soğan ve sarımsaklar ilave edilerek, orta hararetli ateşte, sürekli karıştırılarak, soğan ve sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulunca, haşlanmış kuru barbunyalar, tavuk suyu, karabiber ve tuz ilave edilip karıştırılarak, hep birlikte, 30 dakika kadar pişirilir. Pişince, ateşten alınan çorba, el blenderinden geçirilir. Tekrar ateşe koyularak, bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılır ve karıştırılır. Hazırlanan çorba, uygun büyüklükte servis kabına boşaltılır. ÜZERİNE ;  Parmesan peyniri rendelenir. Zeytinyağı gezdirilir. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder