7 Nisan 2013 Pazar

İRİNTİ ÇORBASI - MALATYA MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- İrinti Çorbası -
   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2 çorba kaşığı yağ, 1 kâse irinti ( iri bulgur ), 1 çorba kaşığı domates salçası, 3 çorba kaşığı kavurma, yeterli miktarda (yaklaşık 6-7 su bardağı ) su, 1 çorba kaşığı kef ( un ve yeterli miktarda tuz )  HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranır ve çorba tenceresine koyulur. Üzerine, yağ ilave edilir ve orta hararetli ateşte, soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırılarak, kavrulur. Kavrulunca, salça ilave edilerek, karıştırılır. Kef ( un ve yeterli miktarda tuz ) ilave edilir. Kavurma da ilave edilip, karıştırılır. İrinti ( iri bulgur ) yıkanır ve suyu süzülerek, çorba tenceresine ilave edilir. Karıştırılır. Üzerine, yeterli miktarda su koyularak, bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişince, ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.                                                                                                                    
- İrinti Çorbası -
- İrinti Çorbası -
- İrinti Çorbası -
- İrinti Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder