21 Nisan 2013 Pazar

FASULYE ÇORBASI - GİRESUN MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Fasulye Çorbası -
   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 su bardağı kuru fasulye, 1 çay bardağı pirinç, 1 çorba kaşığı tereyağı, 6 su bardağı et suyu, 2 diş sarımsak, yarım çay bardağı sirke, 4-5 sap maydanoz, yeterli miktarda karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Kuru fasulyeler, akşamdan bol su ile yıkanarak, bol soğuk suda şişmeleri için bekletilir. Ertesi gün, fasulyelerin suyu süzülür, bol su ile yıkanır ve tencereye koyulur. Üzerini 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su ilavesi ile orta hararetli ateşte, bir miktar tuz ile birlikte haşlanır. Haşlanınca, kevgire boşaltılarak, suyu süzdürülür. Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Tencereye yağ koyulur, orta hararetli ateşte kızdırılır ve kıyılmış soğanlar ilave edilir. Soğanlar sararıncaya kadar karıştırılarak, kavrulur. Kavrulunca, et suyu boşaltılır, tencerenin kapağı kapatılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, haşlanıp suyu süzdürülen kuru fasulyeler, pirinç ve tuz ilave edilip, pişirilir. Pişince, ateşten alınır. Sarımsakların kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra bir tutam tuz ile birlikte, tahta havanda dövülür. Dövülen sarımsaklara sirke ilave edilerek, karıştırılır ve çorbaya ilave edilir. Maydanozlar, bol su ile iyice yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır ve çorbaya ilave edilir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.                                                                          
- Fasulye Çorbası -
- Fasulye Çorbası -
- Fasulye Çorbası -
- Fasulye Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder