7 Nisan 2013 Pazar

KURU BAMYA ÇORBASI - ESKİŞEHİR MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, yaklaşık  1 komposto kâsesi ( 50 gr. ) kuru Amasya bamyası, 250 gr. hindi veya tavuk but eti, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane domates, 1 çorba kaşığı salça, yarım limonun suyu, yeterli miktarda karabiber ve tuz  ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kırmızıbiber   HAZIRLANIŞI :  Hindi veya tavuk but eti yıkanıp temizlendikten sonra tencereye koyulur. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edilir. Orta hararetli ateşte, haşlanmaya bırakılır. Ayrı bir tencerede; yıkanmış kuru bamyalar, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilavesi ile haşlanmaya bırakılır. Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranarak, çorba tenceresine koyulur. Üzerine, sıvı yağ ilave edilerek, orta hararetli ateşte, soğanlar pembeleşinceye kadar, karıştırılarak kavrulur. Domates, yıkanıp kurulandıktan sonra kabukları soyulur. Çekirdekleri çıkarılır ve küçük küpler halinde doğranarak, çorba tenceresine ilave edilir. Karıştırılarak kavurmaya devam edilir. Domatesler kavrulunca, salça ilave edilir. Haşlanan hindi veya tavuk but eti, ateşten alınır, lokmalık parçalara ayrılarak, pembeleştirilen kuru soğanlara ilave edilir. Etin haşlandığı sudan, 6 su bardağı alınarak, etlerin koyulduğu çorba tenceresine ilave edilir. Yarım limonun suyu sıkılarak, ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, haşlanan bamyaların suyu süzülerek, çorba tenceresine ilave edilir. Karabiber ve tuz ilavesiyle, bamyalar pişinceye kadar kaynatılır. Bamyalar pişince, çorba ateşten alınır. ÜZERİ İÇİN ; Sos tavasında tereyağı köpürtülür. Kırmızıbiber ilave edilip karıştırılarak, ateşten alınır. Hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder