15 Nisan 2013 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KIRMIZI TURP YAPRAĞI ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 demet kırmızı turp, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı pilavlık bulgur, 1 çay bardağı süt, 4 su bardağı içme suyu, 1 çorba kaşığı buğday unu, 2 tane kesme şeker, 2 tutam karabiber, 1 çorba kaşığı elma sirkesi, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  Küçük küçük doğranmış kırmızı turplar   HAZIRLANIŞI :  Kırmızı turpların, yapraklı sapları kesilir. Akan suyun altında, bol su ile kırmızı tuplar ve yapraklı sapları yıkanır. Delikliye koyulur. Üzerine elma sirkesi serpilir ve karıştırılır. Kırmızı turplar, tabak içine alınır. Yapraklı kırmızı turp sapları, ot tahtasında ince ince kıyılır. Kuru soğan ve sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılırlar. Çorba tenceresine zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. Zeytinyağı ısınınca, kıyılmış kuru soğan ve sarımsaklar ilave edilir. Karabiber, şeker ve tuz serpilir. Şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Un serpiştirilir ve 2 dakika daha karıştırılır. Doğranmış kırmızı turp yaprakları ilave edilir. Suyunu salıp çekinceye kadar, karıştırılarak kavrulur. Kavrulunca, süt ve içme suyu koyulup, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, yıkanıp suyu süzdürülmüş, pilavlık bulgur ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Ateş biraz kısılır. Bulgurlar pişinceye kadar kaynatılır ve ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. İlave gerekiyorsa yapılır. Hazırlanan çorba, porselen veya cam çorbalığa boşaltılır. ÜZERİNE ;  Kırmızı turplar, ince ince doğranarak, çorbanın üzerine serpiştirilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder