18 Nisan 2013 Perşembe

ÇİNGENE ÇORBASI - KIRKLARELİ MUTFAĞI - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane patates, 1 tane havuç, 1 kahve fincanı haşlanmış nohut, 1 kahve fincanı bulgur, 1 kahve fincanı pirinç, 1 kahve fincanı şehriye, 10 su bardağı su, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 tane kuru soğan, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça   HAZIRLANIŞI :  Havucun üzeri kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra rendelenir. Patatesin kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra rendelenir. Çorba tenceresine, rendelenmiş havuç ve patatesler koyulur. Üzerine, su ilave edilir ve orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, nohut, bulgur, pirinç ve şehriye ilave edilir. Yeterli miktarda tuz koyularak, yaklaşık 15-20 dakika orta hararetli ateşte pişirilir. Pişince ateşten alınır. ÜZERİNE ;  Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanır ve rendelenir. Sos tavasına tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte eritilir. Rendelenmiş kuru soğanlar ilave edilir. Karıştırılarak, pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça ilave edilerek, birlikte biraz daha karıştırılarak kavrulur. Pişirilen çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder