3 Nisan 2013 Çarşamba

ÖĞRE ÇORBASI - BARTIN MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  6 çorba kaşığı mısır unu, 3 su bardağı su, 3 su bardağı süt, 250 gr. kıyma, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 dilim ekmek, yeterli miktarda karabiber ve tuz    HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine; su, süt ve elenmiş mısır unu koyulur. Sürekli karıştırılarak, kaynatılır. Tavada; kıyma ve küp şeklinde doğranmış ekmek parçaları, karabiber ile tuz ilave edilerek, tereyağında kavrulur. Kavrulan bu ekmekli kıyma karışımı, kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. Hazırlanan çorba, ateşten alınır ve sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder