19 Nisan 2013 Cuma

ŞAFAK ÇORBASI - İSTANBUL MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  3 tane domates, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı tereyağı, 4 su bardağı et suyu, 1 su bardağı süt, 2 tane yumurta, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Tencereye tereyağı koyulur. Orta hararetli ateşte eritilir. Un ilave edilir ve karıştırılarak, pembeleştirmeden kavrulur. Domatesler bol su ile yıkanır vekabukları soyulmadan, iri parçalar halinde doğranarak, ilave edilir. Üzerine, et suyu boşaltılır. Domatesler ezilinceye kadar pişirilir. Pişince, el blenderinden geçirilir. Tekrar ateşe koyularak, bir taşım daha kaynatılır. Servisten  20 dakika önce, yumurta ile süt çırpılarak karıştırılır. Çorbanın suyundan birkaç kaşık ilave edilerek, terbiye ılındırılır ve inceltilir. Sicim gibi çorbaya akıtılırken, çorba sürekli olarak karıştırılarak, terbiye çorbaya yedirilir. Çorba, 2-3  dakika kısık ateşte tutulduktan sonra ateşten alınır. İstenilen garnitürle birlikte sofraya götürülerek, servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder