18 Nisan 2013 Perşembe

DEFNE YAPRAĞI ÇORBASI - MARSİLYA - FRANSA MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane uygun boyda yapraklı defne dalı, 1 - 2 tane yumurta, 6 su bardağı su  EŞLİĞİNDE ;  1 kâse kuruton    HAZIRLANIŞI :  Uygun boydaki yapraklı defne dalı, bol su ile iyice yıkanır ve çorba tenceresine koyulur. Üzerine, 6 su bardağı su boşaltılarak, orta hararetli ateşte, yaklaşık  20 dakika kaynatılır. Kaynayınca, defne dalı çıkartılır. Defneli her 2 su bardağı su için, 1 yumurta sarısı kullanılır. Yumurta sarısına önce biraz sıcak su koyulup karıştırılır ve  ılındırılmış olarak defneli suya ilave edilir. Biraz ısıtılır, fakat kaynatılmaz. Hazırlanan çorba, 1 kâse kuruton eşliğinde, sıcak olarak servis edilir.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder