4 Nisan 2013 Perşembe

SOĞAN ÇORBASI - ERZURUM MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 

- Soğan Çorbası -
  MALZEMELER :  3 tane büyük boy kuru soğan, 6 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz   ÜZERİ İÇİN ;  3 dilim dil peyniri, birkaç dal maydanoz    HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanların kabukları soyulup, yıkanır. Çorba tenceresinde tereyağı eritilir. İnce ince kıyılan kuru soğanlar ilave edilir. Orta hararetli ateşte, karıştırılarak kavrulur. Kavrulunca, et suyu, karabiber ve tuz ilave edilir. Ateş kısılır ve kısık ateşte, yarım saat kadar pişirilir. Pişince, ateşten alınır. Çorba kâselerine paylaştırılır. ÜZERİNE ;  Dil peynirleri ince ince kesilerek, dilimlenir ve kâsedeki çorbaların üzerine yerleştirilir. Maydanoz, bol su ile yıkanır ve ince ince kıyıldıktan sonra kâselerdeki çorbanın üzerine serpiştirilir. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.                              

- Soğan Çorbası -
- Soğan Çorbası -
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder