18 Nisan 2013 Perşembe

TAVUKLU PİRİNÇ ÇORBASI - ADANA MUTFAĞI - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  Yarım tavuk, 9 su bardağı tavuk suyu, yarım çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, 1 Türk kahvesi fincanı pirinç, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 tatlı kaşığı kuru nane, yeterli miktarda karabiber, yarım çorba kaşığı tereyağı  HAZIRLANIŞI :  Tavuk iyice temizlenir ve yıkanır. Parçalara ayrılarak, çorba tenceresine koyulur. Üzerine, 9 su bardağı su boşaltılır. Yeterli miktarda tuz koyulur ve orta hararetli ateşte haşlanmaya bırakılır. Ara sıra  üzerinde biriken köpükler, kevgir ile toplanarak, atılır. Haşlanınca, tavuk suyu süzgeç ile ayrı bir kap içine süzülür. Ayrı bir tencerede, haşlanmış tavuk etleri, yarım çorba kaşığı tereyağı ve salça ile birlikte kavrulur. Üzerine tavuk suyu boşaltılır. Kaynatılır. Kaynamaya başlayınca, bol su ile iyice yıkanmış pirinçler ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Çorba pişince, ateşten alınır. ÜZERİNE ;  Karabiber ve kuru nane serpilir. Yarım çorba kaşığı kızgın tereyağı gezdirilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder