10 Nisan 2013 Çarşamba

OMAÇ ÇORBASI - ANKARA - POLATLI MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tereyağı veya ayçiçeği yağı, 1 çorba kaşığı salça, 1 tane yumurta, 1 çay bardağı un, 6 su bardağı et suyu, 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı yoğurt, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Bir tepsi içerisine, un elenir. Bir miktar tuz ilave edilerek, karıştırılır. Yumurta bir kap içine kırılır. 1 çay bardağı su ilave edilip sulandırılarak, iyice çırpılır ve tepsideki unun üzerine, yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Hamur yoğrulur ve mercimek büyüklüğünde toplar yapılır. Çorba tenceresinde, et suyu kaynatılır. Kaynayınca içine, hazırlanan hamur topları atılır. Hamurlar pişinceye kadar kaynatılır. Hamurlar pişince, yağ ile salça karıştırılarak ilave edilir. Biraz ılındıktan sonra da sarımsaklı yoğurt dökülür ve servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder