4 Nisan 2013 Perşembe

YARMA ÇORBASI - ERZİNCAN MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane kuru soğan, 200 gr. kıyma, 70 gr. yarma, 200 gr. taze fasulye, 1 tane domates, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 50 gr. tereyağı, 7 su bardağı su, yeterli miktarda karabiber ve tuz   ÜZERİNE ;  5 sap maydanoz, 5 sap dereotu   HAZIRLANIŞI :  Kıyma, karabiber ve tuz ilavesiyle iyice yoğrulur. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve kızgın yağda kızartılarak, tabak içine alınır. Taze fasulyeler ayıklanır ve yıkanır. Enlemesine ince ince kıyılır. Kuru soğanın kabukları soyulur. yıkanıp kurulandıktan sonra rendenin ince tarafı ile rendelenir. Tereyağında kavrulur. Doğranan taze fasulyeler ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Domates, yıkanır. Kabukları soyulur. Çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küp şeklinde doğranır. Kavrulan fasulyeli karışıma ilave edilir. 7 su bardağı su ilave edilip, karıştırılır. Yaklaşık 15-20 dakika daha pişirilir. Fasulyeler piştikten sonra yıkanıp suyu süzülmüş yarmalar ilave edilir. Yaklaşık, 15 dakika kadar kaynatılır ve ateşten alınır.  ÜZERİNE ;  Maydanoz ve dereotu bol su ile yıkanır. İnce ince kıyılarak, hazırlanan çorbanın üzerine serpiştirilir.  Afiyet olsun.          * Servis yapmadan önce çorbaya, 1 su bardağı yoğurt karıştırılabilir. Ancak; yoğurt karıştırıldıktan sonra çorba, kaynatılmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder