10 Nisan 2013 Çarşamba

OĞMA ÇORBASI - NİĞDE MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  5 su bardağı buğday unu, 1 tane yumurta, 4 çorba kaşığı süt, 2 çorba kaşığı tereyağı, yarım çorba kaşığı domates salçası, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 tatlı kaşığı kuru nane    HAZIRLANIŞI :  Un, yoğurma kabına elenir. Bir miktar tuz koyularak, karıştırılır ve ortası havuz şeklinde açılır. Bu açılan yere, yumurta, süt ve tereyağının yarısı koyulur. Yoğrulur ve sert bir hamur oluşturulur. Oluşturulan sert hamur, rendenin iri kısmı ile rendelenir. Kalan tereyağının yarısı, tavada koyulur ve orta hararetli ateşte, kızdırılır. Rendelenen hamurlar, yağa atılarak, altın sarısı renginde kızartılır ve bir tabak içine alınır. Kalan tereyağı, çorba tenceresine koyulur. Orta hararetli ateşte, salça ilavesi ile kızdırılır. 6 su bardağı su ilave edilir, bir miktar tuz serpilir ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, kızartılan hamurlar ilave edilip, karıştırılır ve hamurlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişince, ateşten alınır.  ÜZERİNE ; Kuru nane serpilir ve sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder