19 Aralık 2013 Perşembe

DİYARBAKIR USULÜ LEBENİ ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

Diyarbakır Usulü Lebeni Çorbası -
   MALZEMELER : 1 su bardağı yarma ( aşurelik buğday ), 3 su bardağı yoğurt, 1 tane yumurta, 6 su bardağı su, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ; 3 çorba kaşığı sıvı yağ veya 1,5 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı kuru nane HAZIRLANIŞI :  Yoğurt, yumurta ve tuz çorba tenceresine koyularak, tel çırpıcı ile çırpılır. 6 su bardağı su ilave edilerek, karıştırılır. Orta hararetli ateşte, sürekli karıştırılarak, 15 dakika pişirilir. Yarma ( aşurelik buğday ) bol su ile yıkanır ve suyu süzdürüldükten sonra yoğurtlu karışıma ilave edilir. Yarma yumuşayıncaya kadar, pişirilir. Pişince, çorba ateşten alınır.  ÜZERİ İÇİN ; Sos tavasında yağ kızdırılır. Kuru nane koyulur ve karıştırılarak kavrulur. Çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.                                                                                                        
                                                                                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder