|
Diyarbakır Usulü Lebeni Çorbası - |
MALZEMELER : 1 su bardağı yarma ( aşurelik buğday ), 3 su bardağı yoğurt, 1 tane yumurta, 6 su bardağı su, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 3 çorba kaşığı sıvı yağ veya 1,5 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı kuru nane HAZIRLANIŞI : Yoğurt, yumurta ve tuz çorba tenceresine koyularak, tel çırpıcı ile çırpılır. 6 su bardağı su ilave edilerek, karıştırılır. Orta hararetli ateşte, sürekli karıştırılarak, 15 dakika pişirilir. Yarma ( aşurelik buğday ) bol su ile yıkanır ve suyu süzdürüldükten sonra yoğurtlu karışıma ilave edilir. Yarma yumuşayıncaya kadar, pişirilir. Pişince, çorba ateşten alınır. ÜZERİ İÇİN ; Sos tavasında yağ kızdırılır. Kuru nane koyulur ve karıştırılarak kavrulur. Çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder