12 Aralık 2013 Perşembe
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TUZSUZ KAŞAR LORLU ISIRGAN ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 3 sap taze soğan, 1 tane salçalık kırmızı biber, 1 su bardağı tuzsuz kaşar loru, 1 demet ısırgan otu, 1 tane küçük boy havuç, 2 çorba kaşığı mısır unu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 6 su bardağı ılık içme suyu, 1-2 tutam karabiber ve kırmızı pul biber, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda acı veya tatlı kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI : Eldiven giyilerek, ısırgan otları ayıklanır, bol su ile yıkanır. Sirkeli suda 30 dakika kadar bekletildikten sonra kevgire boşaltılarak, suyu süzdürülür. Geniş ve derin bir tencereye su koyulur, yeterli miktarda tuz ilave edilir ve orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca, suyu süzdürülmüş ısırgan otları, eldiven ile tutularak, kaynayan suya atılır. Karıştırılarak, 2-3 dakika haşlanır. Haşlanınca, ateşten alınır. Kevgire boşaltılarak, suyu süzdürülür ve soğuk sudan geçirilir. Avuç içine alınıp, sıkılarak, suyu iyice süzdürülür.Kesme tahtasına koyularak, ince ince kıyılır. Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Kıyılmış kuru soğanlar, 1-2 tutam karabiber ve tuz ilave edilip, şimşir kaşık ile karıştırılarak, sararıncaya kadar kavrulur. Havuçun üzeri kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra rendenin büyük tarafı ile rendelenerek, sarartılan kuru soğanlara ilave edilir. Kırmızı salçalık biber yıkanıp, kurulanır. Sap ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küpler halinde doğranır ve tencereye ilave edilir. Karıştırılarak, birlikte 1-2 dakika kavrulur. Ayıklanan, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılan taze soğanlar da ilave edilerek, kavurmaya 1-2 dakika daha devam edilir. Mısır unu serpiştirilir. Ezilmiş tuzsuz kaşar loru ve ince kıyılmış haşlanmış ısırgan otları ilave edilir. Biraz karıştırılır ve tencereye, çorbanın suyu boşaltılır. Ara sıra karıştırılarak, pişmeye bırakılır. Çorba pişip, kıvam alınca, tuzu kontrol edilerek, ayarlanır ve karıştırılarak, ateşten alınır. Servis kabına boşaltılır. ÜZERİ İÇİN ; Sos tavasına tereyağı koyulur ve orta harareli ateşte, eritilir. Acı veya tatlı kırmızı pul biber ilave edip karıştırılır. Hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Çorba, '' Lorlu ısırgan otu böreği '' eşliğinde sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * BİLGİ ; Lorlu ısırgan otu böreğinin tarifi, bloğumda bulunmaktadır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder