15 Aralık 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN ÇORBA YANI EKMEKLERİ - GOLİT EKMEĞİ - - KARADENİZ YÖRESİ - ORDU MUTFAĞI -

   *   MALZEMELER :  Yeterli miktarda esmer buğday unu, yeterli miktarda su ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Esmer una yeterli miktarda tuz koyularak, karıştırılır. Azar azar su ilave edilerek, kulak memesi yumuşaklığında  bir hamur oluşturulur.  Hazırlanan hamur, ekmek hamuru büyüklüğünde parçalara ayrılır. Hamurun mayalanması ( ekşimesi ) için, 1 saat kadar temiz ve nemli bez altında bekletilir. Fırın, önceden kızdırılır. Bekletilen hamurlar, fırında kor haline gelen közün sıcaklığı ile çok az pişirilerek, fırından çıkarılır. Fırındaki közün tamamı alınır. Soğumuş ekmek, parçalara ayrılır. Kuruması için, tekrar fırına koyulur. Fırının kendi sıcaklığında kurutulur. Kuruduktan sonra fırından çıkarılıp, ıslatılarak yenilir. Çok uzun süre, bayatlamadan durur.  Bilhassa; Karadeniz Yöresi çorbalarının yanında servis edilebilir.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder