|
- Ev usulü yapılmış kavurma ile ev usulü yapılmış tarhana çorbası - |
MALZEMELER : 1 su bardağı ev yapımı toz tarhana, 1 çay kaşığı ev yapımı domates salçası, 1 çay kaşığı ev yapımı biber salçası, 6 su bardağı içme suyu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tutam karabiber, 1 tutam kimyon, 1 tutam poy baharatı, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 kibrit kutusu büyüklüğünde ev yapımı kavurma, 1 çay kaşığı kuru boncuk kekik HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine, ev yapımı toz tarhana koyulur. Üzerine, içme suyu ile zeytinyağı ilave edilir. Karabiber ile tuz koyulur. Orta hararetli ateşte, şimşir kaşık ile karıştırılarak, kaynatılır. Kaynamaya başlayınca, kâsede az su ile ezilmiş ev yapımı domates ile biber salçaları ilave edilir ve karıştırılır. 5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ateş kısılır ve kısık ateşte, koyu boza kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Kıvam alınca, ateşten alınır. Tencerenin kapağı kapatılarak, 1-2 dakika dinlendirilir. ÜZERİ İÇİN ; Ev yapımı kuzu kavurma, sos tavasına konur. Kısık ateşte, yağları eriyip, 1-2 dakika kavruluncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Ateşten alınır ve pişirilen tarhana çorbasının üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Çorba tenceresi, orta hararetli ateşe oturtularak, bir taşım kaynatılır ve ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Servis kabına boşaltılır. Üzerine; boncuk kekik, kimyon ve poy baharatı serpiştirilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Ev usulü yapılmış kavurma - |
|
- Ev usulü yapılmış kavurma - |
|
- Ev usulü yapılmış kavurma - |
|
- Ev usulü yapılmış kavurma - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder