14 Aralık 2013 Cumartesi

SEVGİ ' NİN ÇORBA YANI EKMEKCİKLERİ - ÇUMUR - ÇİRMULİS - ( RİZE MUTFAĞI )


- Çimur - Çirmulis -

* ÇİMUR :  MALZEMELER :  Sıcak mısır ekmeği, tuzlu minci ( tuzlu lor peyniri )    HAZIRLANIŞI :  Sıcak mısır ekmeğinin içi, lokmalık parçalara bölünerek, kap içine konur. Kabın içine, bol tereyağı ve tuzlu minci ( tuzlu lor ) ilave edilerek, karıştırılır. Mısır ekmeğinin sıcaklığı ile tereyağı erir, mısır ekmeğine ve minciye karışır. Sıcak sıcak yenmelidir. Hazırlanan çorbalar eşliğinde, bilhassa; '' Karadeniz Yöresi '' çorbaları ile birlikte sıcak servis edilmesi idealdir.  Afiyet olsun.      * ÇİRMULİS : Mısır ekmeğinin içi, eritilmiş tereyağı ile ezilir. Buna '' çirmulis '' denir. Hazırlanan çorbalar eşliğinde, bilhassa; '' Karadeniz Yöresi '' çorbaları ile birlikte sıcak servis edilmesi idealdir.   Afiyet olsun.                                                                                                              
- Çimur -
- Çirmulis -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder