|
- Çimur - Çirmulis - |
* ÇİMUR : MALZEMELER : Sıcak mısır ekmeği, tuzlu minci ( tuzlu lor peyniri ) HAZIRLANIŞI : Sıcak mısır ekmeğinin içi, lokmalık parçalara bölünerek, kap içine konur. Kabın içine, bol tereyağı ve tuzlu minci ( tuzlu lor ) ilave edilerek, karıştırılır. Mısır ekmeğinin sıcaklığı ile tereyağı erir, mısır ekmeğine ve minciye karışır. Sıcak sıcak yenmelidir. Hazırlanan çorbalar eşliğinde, bilhassa; '' Karadeniz Yöresi '' çorbaları ile birlikte sıcak servis edilmesi idealdir. Afiyet olsun. * ÇİRMULİS : Mısır ekmeğinin içi, eritilmiş tereyağı ile ezilir. Buna '' çirmulis '' denir. Hazırlanan çorbalar eşliğinde, bilhassa; '' Karadeniz Yöresi '' çorbaları ile birlikte sıcak servis edilmesi idealdir. Afiyet olsun.
|
- Çimur - |
|
- Çirmulis - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder