10 Aralık 2013 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA YANI EKMEKCİKLERİ ( 10 kişilik )

    *   MALZEMELER :  1 kg. mısır unu, 1 kg. buğday unu, 20 gr. kuru maya ( bira mayası ), yarım kg. tereyağı, 2 su bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı çekirdekleri  çıkarılmış yeşil zeytin, 1 çay bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin, 1 çorba kaşığı lor peyniri, yeterli miktarda su ve tuz  HAZIRLANIŞI : Mısır unu, buğday unu, kuru maya, tuz, cam yoğurma kabına koyulur ve karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açılır. Buraya, zeytinyağı, çekirdekleri çıkarılmış yeşil ve siyah zeytinler ile lor peyniri koyulur. Havuza koyulan malzemeler karıştırıldıktan sonra kenarlardaki unlar yavaş yavaş içeriye doğru çekilip toplanarak ve azar azar koyulan, yeterli miktarda içme suyu ilavesi ile kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamurun üzeri temiz ve nemli bir bez ile örtülerek, 1 saat  kadar dinlendirilir. Tekrar yoğrulur ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine, mandalina büyüklüğünde  toplar yapılarak koyulur. Tepside 20 dakika kadar dinlendirildikten sonra önceden 250 C derecede ısıtılmış fırında, üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince, fırından çıkarılır. Pişen ekmekler, 5-10 dakika sonra keskin bir bıçak yardımı ile küçük küçük doğranır. Sos tavasında tereyağı eritilir ve doğranan ekmeklerin üzerine dökülüp, karıştırılır. Servis tabağına veya kâsesine yerleştirilir. Hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır.  Afiyet olsun.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder