|
- Kavurma Çorbası - |
MALZEMELER : 1 su bardağı un, 6 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine, 1 çorba kaşığı tereyağı koyulur ve orta hararetli ateşte, eriyinceye kadar ısıtılır. Un ilave edilir. Tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulunca, ateşten alınır ve biraz ılındırılır. Ilınınca, kavrulmuş un, elekten geçirilir. Çorbanın suyu ilave edilir. Karıştırılarak, pişirilir. Çorba pişip, kıvam alınca, ateşten alınır. Servis kâsesine koyulur. ÜZERİ İÇİN; Sos tavasında, 2 çorba kaşığı tereyağı köpürtülür ve çorbanın üzerine dökülür. Hazırlanan çorba sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Kavurma Çorbası - |
|
- Kavurma Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder