|
- Lavaş ekmeği - |
*** BULGUR EKMEĞİ : Diyarbakır Mutfağı ' ndan, '' BULGUR EKMEĞİ '' bulgur unundan yapılan, yuvarlak pide şeklinde ve boyutunda, üzeri de aynı görüntüde olan, bir ekmektir. Bulgur ekmeği; bulgur unu, soğan, salça, kavurma ve tuz kullanılarak yapılan bir ekmek çeşididir. Küçük parçalara kesilip, servis kabına dizilerek, hazırlanan çorbalar eşliğinde, sıcak veya ılık servis yapılabilir. Afiyet olsun. * BİLGİ; Diyarbakır Mutfağı ' nda; Bulgur Ekmeği ' nden başka; a) Laco Kat katı b) Kıkırdaklı Ekmek c) Patile ç) Kahki d) Lavaş e) Dövmeç f ) Taş Ekmeği ( Krep - Akıtma ) g ) Sucuklu Peynirli Ekmek h ) Çeşitli tiplerde pide tarzı ekmek çeşitleri bulunmaktadır. Diyarbakır ' ın ekmekleri meşhurdur.
|
- Lavaş ekmeği - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder